Over mijzelf

Menu

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Roland van den Ancker. Geboren in het westen van het land kwam ik als kind al op de Veluwe. In eerste instantie vooral tijdens vakanties, maar later, toen mijn ouders een eigen vakantiehuisje hadden, ook veel in de weekenden. Regelmatig gingen wij het bos in, waarbij het speuren naar herten en wilde zwijnen al vroeg gestimuleerd werd. De Veluwse natuur heeft hierdoor van jongst af aan een grote aantrekkingskracht op mij en mede om die reden besloot ik eind 2001, met inmiddels mijn eigen gezin, te verhuizen naar de Noord-West Veluwe.

Camera

Altijd heb ik wel iets gehad met fotografie en film. Op jonge leeftijd kocht ik een spiegelreflexcamera om vooral herten te kunnen fotograferen. Omdat je in die tijd(jaren '80) alles nog met de hand moest instellen, was het hert al gevlogen voordat ik de camera scherpgesteld had. De volgende camera had dus automatische scherpstelling, maar om het wild mooi vast te leggen viel me nog steeds tegen, net een boomstam waar het wild achter stond of het licht was niet voldoende voor een snelle foto! Volgende stap was een videocamera, hiermee kun je je doel makkelijker volgen. Dit beviel me beter en zo af en toe kon ik een redelijke opname maken. Zelfportret

Na mijn verhuizing naar de Veluwe kwam er meer tijd voor mijn hobby; de natuur in. In het begin nam ik de videocamera lang niet altijd mee, maar sinds ik mijn filmpjes deel op internet ga ik nooit meer zonder het bos in. Filmen doe ik met een 'gewone' Panasonic HDC-SD80 full HD camera met 42x intelligent zoom. En ja...ondanks eerdere negatieve ervaringen, probeer ik toch ook nog wel eens een mooie foto te maken met mijn inmiddels aangeschafte digitale Sony SLT A58 camera. Het is soms lastig kiezen, filmen of fotograferen! Voorlopig doe ik het allebei maar.

Klik hier om mijn Youtube kanaal te bezoeken.

© 2020 hertenbosch.nl